Svenska
Engelska

QR-koder är snart ett måste på allt marknadsföringsmaterial (tryckt och webben)!

 

Alla som har en smartphone (iPhone eller Android) och/eller surfplatta kan snabbt skanna in en QR-kod och slippa knappa in www-adresser. 

 

 

QR-koderna kan i princip placeras på vad som helst; affischer, broschyrer, kuvert, plast- och papperspåsar, mat- och dryckesförpackningar, försäljningskvitton, visitkort och rabattkuponger. Det går även att placera QR-koder på vanliga hemsidor men det verkliga och mest effektiva användningsområdet är utanför internet. Nedan följer några placerings- och innehållsförslag, men bara fantasin sätter gränser:

 

 • Affischer, flyers, visitkort, brevpapper, räkningar, kuvert, etc.
 • Dagstidningar, magasin eller tv-reklam med länk till specialerbjudande
 • CD-omslag med länk till extramaterial i form musikvideo
 • Turné- och stadsbussar med länk till turnéschema, tävling eller tidtabell
 • Kassaapparater med länk till prenumeration på nyhetsbrev eller butikserbjudanden
 • Företagskläder och namnbrickor med länk till prisuppgifter eller kontaktinformation
 • Ytterdörrar till klubbar, restauranger, barer eller företag med länk till konsert- eller eventkalender, menyer, öppettider eller kontaktinformation
 • Skattjakter. Använd QR-koder med geotaggar för att leda fans till t.ex förhandsexemplar av nya skivor
 • Utskick. På alla kuvert och påsar med recensionsexemplar eller liknande kan en länk till extramaterial finnas i QR-koden

 

Läsbarheten, d.v.s. hur långt från ”fyrkanten” som man med sin mobil kan skanna av bilden, är beroende av kamerans upplösning, kontrasten i bilden, ljusförhållanden, hur bilden är skapad, etc. Som en tumregel kan man använda sig av formeln att bildens sida är 1/20-del av det avstånd som man skall kunna skanna in bilden på. Vill man att en användare, som t.ex. har en iPhone 3, skall kunna skanna in informationen på 2 meters håll så måste bildens sida således vara minst 1 dm.

 

Om man tycker att koden ser tråkig ut kan man designa den, t.ex. så som dessa bilder visar:

 

 

 

Om olyckan är framme för dig kan det vara klokt att ha klistrat en s.k. ICE (In Case of Emergency) på mobilen, plånboken och andra saker som du alltid har med dig. Namnbrickan för dig och din väska och husdjur är andra exempel. Vi har lösningar för detta!

 

Vi hjälper gärna till att generera QR-koder – i svart/vitt, färg eller mera personligt!

 

 

Cross-Media

Hos oss kan företag och skolor/högskolor drastiskt sänka sina kostnader för information genom att utnyttja våra Cross-Media-möjligheter.

 

Se fliken Cross-Media för mera information

 

QR-koder

En QR-kod (Quick Response) är en tvådimensionell streckkod. I ökande grad finns QR-koder i tryckta annonser, i affischer, på reklamtavlor och i digitala produktioner. Vi hjälper våra kunder att skapa en QR-kod.  

 

» Läs mer
 
RSS
 

 

Prisförfrågan

 

Vi strävar hela tiden efter ge våra kunder största möjliga tillfredsställelse i form av högsta kvalitet, bra priser och snabba leveranser.  Maila oss för prisuppgifter. Om du mailar över ditt utkast kan vi ge ett fast pris. Beroende på hur kort tid vi har på oss innan leverans måste ske varierar tiden för offert från oss från någon/några timmar till ett par dar. 

 

När du bifogar stora filer till mejl uppstår ofta problem eftersom de flesta mejlsystem har övre begränsningar för filstorleken. Med webbtjänsten Sprend kan du i stället överföra filer som är för stora för att skicka via mejl. Sprend är en kostnadsfri tjänst som låter dig överföra filer upp till 2 GB storlek.

 • Börja med att gå in på webbplatsen http://www.sprend.se
 • Här får du instruktioner för hur du skickar filer till tjänstens serverdator. Förutom att välja fil måste du även ange mottagarens mejladress. Om du behöver skicka känslig information går det att använda enpinkod som du då själv måste mejla till mottagaren. För att starta uppladdningen till Sprend klickar du på knappen Sprenda filen.
 • Om du behöver överföra flera filer samtidigt är det lämpligt att först packa ihop dem till en enda arkivfil via något komprimeringsprogram (gratis) som WinZip, WinRar eller StuffIt.

 

Till formuläret

 


 

Webb & reklam 

 

För att våra kunder skall kunna ge en samfälld bild både vad gäller tryckt material och på webben erbjuder alla typer av tjänster inom webb och marknadsföring.  För mera information klicka här!